#07 Inovácie v IT

Matúš Marcin

O práci vývojára v explore tíme Martinusu

Ako sa rodia nápady v EXPLORE tíme v jednom z najúspešnejších kníhkupectiev? Čím sa líši práca vývojára v inovačnom tíme od tradičného IT? Akým spôsobom sú v Martinuse zapájaní do procesu inovovania zákazníci a aká je cesta od nápadu k prototypu? Akým spôsobom podporiť kreativitu v inovačnom tíme a prečo je dobré mať odvahu?

2024-08-16

Dĺžka: 47m

Čo sa dozviete v tomto diele?

  1. Explore tím v Martinuse sa zaoberá inovatívnymi projektmi a experimentmi, ktoré idú nad rámec bežného vylepšovania existujúcich procesov.
  2. Aký význam majú dátami podložené rozhodnutia a testovanie nápadov pred ich plnou implementáciou.
  3. Ako funguje Explore tím pri získavaní nápadov, a ako vyzerá spolupráca s manažmentom Martinusu.
  4. Aké úspešné aj neúspešné projekty má Explore tím za sebou.
  5. Čo odporúča Matúš developerom, ktorí chcú pracovať v inovatívnych tímoch.
  6. Že kreatívny prístup a odvaha skúšať nové veci sú dôležité vlastnosti pre prácu v inovatívnom tíme.

Náš hosť

Matúš Marcin

Matúš je Product Manager v kníhkupectve Martinus. Donedávna bol jedným z troch členov inovačného „EXPLORE“ tímu, kde mal na starosti vývoj inovácií. Má viac ako 17 rokov skúseností s developmentom, na voľnej nohe, v malých firmách, startupoch aj v korporátoch, kde získal nielen technický background ale aj schopnosť byť všestranne funkčným členom akéhokoľvek tímu. Ako innovation engineer pomohol naštartovať viacero noviniek, ako sú Knihovrátok alebo Dostupnosť knihy v knižnici v detaile produktu, za ktorú získal Martinus ocenenie Inovácia roka.

Vypočujte si na:

alebo online: